Aktuella händelser

2019

Örnsköldsviks spelförening
2019-09-18

Livslinjen
2019-10-4

Anhörigdagen


Örnsköldsviks spelförening

Vi håller på att undersöka möjlighteterna till ett samarbete med den lokala spelföreningen

ÖSF är en väl etablerad förening i Örnskoldsvik.
Samlingsplatsen för dig som är intresserad av alla typer av spel, film och teater.
Deras nya lokal finns på Nygatan 39 och är öppen de flesta dagar efter kl 17

Det finns en permanent länk på våran första sida
Facebook: ÖSF - Örnsköldsviks Spelförening


Livslinjen

Anmäl er senast 2 september

Livslinjen - en cirkel för dig som är anhörig till någon som har neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Under de gångna åren har vi i Attention erbjudit medlemmar att få gå en cirkel som heter Livslinjen. Den riktar sig till dig som är anhörig till någon som har neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, NPF. Det spelar ingen roll om du har barn med NPF eller vuxna anhöriga med NPF. Alla är välkomna!

Vi kommer att träffas åtta gånger under hösten (och åtta träffar under våren om gruppen så önskar) för att samtala om hur vår vardag ser ut, lära oss nya strategier, hitta verktyg för vardagen och för att dela med oss av våra egna tips och råd.

De som tidigare gått cirkeln har upplevt det otroligt positivt att få träffa andra vuxna i liknande situation och att man i gruppen förstår varandra på en helt annan nivå än de personer som man kanske möter i samhället. Cirkeln har fått vara en ventil för många för att orka vidare men samtidigt gett en injektion av kraft och tips och nya ideer.

Nu tänkte vi starta en ny cirkel för hösten med start onsdag kväll den 18 september och kommer att erbjuda kursen 8 onsdagskvällar under hösten.

Tag chansen du också! Anmäl dig senast den 2 september 2019 till: Anette Edler: tjejen31@hotmail.com
Intresset var stort för förra cirkeln så först till kvarn får plats! Varmt välkommna


Anhörigdagen

4/10 kl. 13-15 på Träffpunkten Komin

Många anhöriga stödjer någon närstående, med anledning av detta vill vi i samband med anhörigdagen belysa det fantastiska arbete anhöriga gör
Välkommen till Träffpunkten Komin där du får lyssna på föreläsningar av anhöriga med egen erfarenheter av att vårda sin demensjuke man och Frida från Attention berättar om hur det är att vara mamma till två barn med NPF diagnoser samt om Livslinjen.
Du får också möjligheter att träffa andra anhöriga samt samtala med kommunens anhörigkonsulenter